ajax loader

De Waddenzee

De Waddenzee (Fries: Waadsee, Duits: Wattenmeer, Deens: Vadehavet) is de binnenzee tussen de Waddeneilanden en de Noordzee aan de ene kant, en aan de andere kant het vasteland van Nederland, Duitsland en Denenmarken.

Het gebied strekt zich uit tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken.

Het heeft een lengte van 500 km en een breedte van gemiddeld 20 km. De oppervlakte bedraagt ongeveer 10.000 km², waarvan ongeveer 7.500 km² getijdengebied (slikken en zandbanken), 1.100 km² eilanden en 350 km² kwelders en zomerpolders. De rest bestaat uit vaargeulen.

Wat maakt een reis aan boord van onze schepen door dit gebied nou zo bijzonder?

Zodra U bij ons aan boord stapt, of dit nou op de Lotus is of op de Waterwolf, stapt u aan boord bij ervaren schippers met een enorme kennis en passie voor deze bijzondere plek!

De liefde voor het altijd veranderende gebied, waar niet één zonsopgang of -ondergang hetzelfde is, waar alle elementen iedere dag weer voor verrassingen zorgen en voor welke, onze schepen gemaakt lijken te zijn, maakt dat iedere reis een nieuw avontuur is.

Zoals gezegd is het gebied en alles wat erbij hoort, de getijden, het weer, de wind, nooit hetzelfde en dus is iedere reis uniek.

Dit samen met het enthousiasme van onze schippers zorgt ervoor dat U bij ons aan boord in bent voor een waanzinnige [zeil]ervaring, waarbij U zeker iets zult leren als U wil, natuurlijk mag helpen met varen en er ruimte is om te ontspannen en te genieten van alle elementen en al het moois dat dit waddengebied U te bieden heeft.

Waarom juist onze schepen?

Door de geringe diepgang van beiden schepen, varen we de mooiste routes, door geultjes die voor andere schepen onbereikbaar blijven.

We bereiken plekken, die u anders nooit te zien krijgt en natuurlijk gaan we [mits het weer en getij het toelaten] droogvallen!

Droogvallen is een unieke ervaring om te koesteren!

Het schip wordt vast gevaren tegen een zandbank en vervolgens bent u getuigen van hoe het water wegtrekt.

Er komt steeds meer zeebodem te voorschijn en het landschap veranderd zienderogen.

Al snel kunt U wandelen op de zeebodem en zien wat het water allemaal bedekt.

Ook ziet U hoe het leven in dit gebied zich heeft aangepast aan dit fenomeen.

Misschien kunt u wel kokkels rapen? of mosselen? die we laten spoelen en samen klaar maken!

Graag luisteren we naar Uw wensen, dromen en plannen over uw reis.

Samen maken we er dan een onvergetelijk avontuur van!

 

 

Geef een reactie